Володимир Зеленський / REUTERS

Президент Володимир Зеленський зазначив важливість інтеграції України в цифровий ринок ЄС і повної реалізації Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Читайте такожУ Кабміні нікого важливе утонення щодо заборони паперового документообміну

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на спільній з президентом Естонської Республіки Керсті Кальюлайд прес-конференції в Києві.

Відео дня

Зеленський назвав візит в Київ естонського президента черговим кроком на шляху міцної підтримки України з боку Естонії.

"Ми вдячні Естонії за різноманітну допомогу, в розрахунку на душу населення вона більше, ніж надають інші країни світу. Окрема подяка вам за лікування і реабілітацію українських військових на території Естонії", - сказав він.

Зеленський зазначив, що Україна цінує активну і стійку позицію Таллінна щодо підтримки суверенітету нашої держави, засудження російської агресії проти України та категоричне неприйняття дій РФ у Криму і на Донбасі.

Крім того, президент особливо відзначив прийняте Естонією рішення про невизнання російських паспортів, які незаконно видають жителям тимчасово окупованих територій Донбасу.

Також президент привітав Естонію з обранням непостійним членом Ради безпеки ООН.

"Знаю, що це посилить взаємодію наших країн у цьому багатосторонньому форматі", - підкреслив він.

Зеленський висловив надію, що реалізація реформ в Україні стане потужним стимулом для зростання торгівлі між Києвом і Таллінном і збільшення обсягів естонських інвестицій в Україну.

"Сподіваюся, що естонський бізнес, який традиційно дуже активний в Україні, вже побачив нові можливості для роботи тут", - підкреслив він.

"Ми також продовжимо активно співпрацювати для повної реалізації Угоди про асоціацію між Україною і ЄС та просування нашої секторальної інтеграції. Маємо активізуватися, щоб Україна стала частиною цифрового ринку ЄС", - зазначив він.