Ілюстрація REUTERS

Українська компанія-виробник фармацевтичної продукції "Біофарма" продає свій бізнес із виробництва лікарських препаратів німецькій фармацевтичній компанії STADA.

Читайте такожКабмін схвалив програму медичних гарантій, яка запрацює з 1 квітня 2020 року

Про це повідомляється в прес-релізі STADA.

Відео дня

"Фармацевтичний бізнес Biopharma стане невід'ємною частиною STADA в Україні та має потужний потенціал зростання у виробництві високоякісних рецептурних і безрецептурних препаратів", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, угода передбачає придбання виробничих потужностей у місті Біла Церква (Київська область) та злиття компаній, яке завершиться в грудні 2019 року. При цьому сума операції не вказується.

Зазначається, що з придбанням бізнесу "Біофарми" STADA здійснила одну з найбільших фінансових інвестицій у фармацевтичний сектор України на сьогодні.

"Ми бачимо великий потенціал на українському ринку. З цим придбанням ми станемо важливим гравцем на українському фармацевтичному ринку із сильним місцевим виробництвом", - цитує прес-служба генерального директора STADA Пітера Гольдшмідта.

Також повідомляється, що керуючий партнер "Біофарми" Костянтин Єфименко разом із партнером Василем Хмельницьким і фінансовими інвесторами зосередяться на розвитку бізнесу компанії з переробки плазми крові як в Україні, так і на міжнародних ринках.

Українським бізнесом STADA керуватиме новопризначений генеральний директор Борис Лабенський.

Довідка УНІАН. "Біофарма" - одне з найбільших фармацевтичних підприємств України, яке виготовляє препарати, вироблені з донорської плазми людини, рекомбінантні препарати, препарати на основі спороутворюючих бактерій тощо. Іноземними акціонерами компанії є американська компанія Horizon Capital та голландський інвестиційний банк FMO.

STADA Arzneimittel AG - це публічна компанія зі штаб-квартирою в Бад-Фільбелі (Німеччина). Компанія зосереджена на двох напрямках: генеричні препарати, зокрема спеціальні фармацевтичні препарати, та безрецептурні препарати. Продає свою продукцію приблизно в 120 країнах.