Apple AirPods / REUTERS

Постачальники Apple в Китаї на два тижні припинили роботу через спалах коронавіруса, і тепер плани американської компанії зі збільшення виробництва навушників AirPods знаходяться під загрозою.

Читайте такожApple випустить ще одні навушники та бездротову зарядку - прогноз

Як повідомляє Nikkei Asian Review з посиланням на джерела, постачальники повинні були поставити Apple до 45 млн AirPods в першому півріччі 2020 року, щоб задовольнити зростаючий попит на навушники. Але зараз запаси AirPods почали знижуватися, і майже вся готова продукція призначена для власних магазинів Apple, стверджують співрозмовники газети, передає kommersant.

Відео дня

Три головних виробники AirPods - компанії Luxshare Precision Industry, Goertek і Inventec - зупинили більшу частину виробництва до початку новорічних канікул, уточнили два джерела Nikkei Asian Review. Тепер трьом компаніям потрібно дочекатися, поки їхні постачальники в Китаї відновлять роботу, щоб отримати нові поставки необхідних деталей. Наявних у компаній матеріалів і компонентів вистачить максимум на два тижні, розповіли співрозмовники видання.

Очікується, що постачальники відновлять роботу у понеділок, 10 лютого. Проте у перший тиждень коефіцієнт їхнього завантаження в кращому випадку досягне лише 50%, пояснило одне з джерел Nikkei Asian Review. «Якщо збирачі не зможуть отримати достатньо запасних частин протягом двох тижнів, це буде великою проблемою», - додав він.

Apple відмовилася коментувати цю інформацію. Як уточнює Nikkei Asian Review, в даний час стандартні AirPods все ще є в наявності в офіційному інтернет-магазині Apple. На преміальну версію AirPods Pro введено місячний період очікування.