Олівер Варгеї / фото flickr.com/european_parliament

Новий склад Європейської комісії планує надати додатковий поштовх українській економіці, щоб досягти її сталого розвитку.

Читайте такожГончарук розраховує, що Україна може отримати "промисловий безвіз" найближчими роками

Як передає кореспондент УНІАН, про це комісар Європейського Союзу Олівер Варгеї заявив під час спільного брифінгу з прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком сьогодні в Києві.

Відео дня

"Ми в нашому новому складі ЄК плануємо надати додатковий поштовх українській економіці з тим, щоб досягти її сталого розвитку. І ми побачили, що той прогрес і ті можливості, що ми бачимо сьогодні, дійсно дозволять нам підштовхнути і прискорити розвиток економіки для того, щоб досягти її сталого розвитку, на який би не впливали кризи, щоб забезпечити гідне життя українців", - сказав він.

За словами єврокомісара, мова йде про досягнення "поштовху у всіх напрямах, які могли б сприяти забезпеченню зростання (економіки) і новим робочим місцям".

"Це стосується і "Зеленої угоди", і енергетики, і транспорту, і зв'язку чи комунікацій, а також освіти", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, Україна планує найближчим часом розпочати підготовчу роботу з актуалізації торгівельної частини Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, щоб наступного року вийти на підписання оновленого документу.