REUTERS

Заступник міністра фінансів Росії Максим Орєшкін вважає, що в другому півріччі 2016 року відтік капіталу з Росії відновить зростання, повідомляє РИА Новости. За його словами, це зумовлено графіком інтенсивнішого погашення зовнішніх боргів.

Читайте такожПриплив валюти до Росії вперше за два роки впав до нуля

"Швидше, ми очікуємо, що в другому півріччі (відтік капіталу з РФ — ред.) буде трохи більшим. Це пов'язано з важливішим графіком зовнішнього боргу порівняно з першим півріччям. Але якихось серйозних змін не бачимо", — сказав Орєшкін.

Відео дня

Він зазначив, що у червні поточного року відзначався невеликий приплив капіталу, однак він мав технічний характер, пов'язаний із нарахуванням дивідендів.

Читайте такожРосійські банки скоротили золоті запаси за кордоном майже в два рази

Раніше міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв заявив, що чистий відтік капіталу з РФ в 2016 році може бути істотно нижче за прогнозовані 35 мільярдів доларів, а може і взагалі припинитися.

За даними ЦБ в першому півріччі поточного року відтік капіталу з РФ зменшився майже в 5 разів в річному вираженні і становив 10,5 мільярда доларів.

Чистий відтік капіталу з РФ у 2015 році, як раніше повідомляв ЦБ, скоротився в 2,7 раза — до 56,9 мільярда доларів зі 153 мільярдів доларів за 2014 рік.