Віктор Янукович

Україна налаштована на виконання Плану дій, розробленого для країни Радою Європи до 2014 року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав Президент України Віктор Янукович сьогодні на зустрічі з головою Парламентської Асамблеї Ради Європи Жан-Клодом Міньйоном.

За словами глави держави, Україна завжди з увагою ставилася до своїх зобов'язань, узятих перед Радою Європи, і послідовно виконує їх. Президент нагадав, що в Україні вже ухвалено Кримінальний процесуальний кодекс, і зараз йде його імплементація, зокрема, приймаються закони, необхідні для його функціонування. Зокрема, вже ухвалено закон про адвокатуру, незабаром ухвалять закон про прокуратуру.

Відео дня

В.Янукович підкреслив, що робота з виконання зобов'язань, взятих перед Радою Європи, знаходиться на його особистому контролі.

"Сподіваюся, що ми, як партнери, будемо спільно моніторити ці роботи і досягати мети - своєчасно виконувати цю роботу", - сказав В.Янукович.

Президент привітав Ж.-К.Міньйона з переобранням на посаду голови ПАРЄ та висловив сподівання, що його робота сприятиме посиленню авторитету Ради Європи.

У свою чергу Ж.-К.Міньйон висловив подяку за запрошення та зауважив, що приїхав сюди не для того, щоб прискіпливо досліджувати, які зобов'язання Україна виконала, а які - ні. "Я тут як партнер", - сказав Ж.-К.Міньйон, додавши, що він готовий ділитися своїми знаннями та досвідом для подальшого виконання зобов'язань України перед РЄ.

"18 років вашого членства - це і довгий час, і короткий час. І ми розуміємо, що потрібен час для того, щоб реалізувати зобов'язання ", - сказав Ж.-К.Міньйон.

Водночас він дав високу оцінку ролі України в Раді Європи. "Рада Європи не така, як на початку 1948 року. Ваша країна, інші нові демократичні країни змінили обличчя сучасної Ради Європи", - сказав Ж.-К.Міньйон.

*** 6 липня 2011 року Комітет міністрів РЄ ухвалив План дій Ради Європи для України на 2011-2014 роки.

Загальний бюджет Плану дій на 2011-2014 роки становить 23 млн 991 тис. 375 євро і включає в себе 51 проект, спрямований на підтримку в Україні реформ у судовій системі, боротьбі з корупцією та відмиванням грошей, на забезпечення свободи висловлювання думок, вільних і справедливих виборів.