АМКУ ухвалив рішення щодо «вчинення змови на публічних торгах» ТОВ «Еко-Буд-Трейд» / фото УНІАН

Будівельна компанія "Еко-Буд-Трейд", яка не раз фігурувала у ЗМІ у зв’язку з обшуками у справі будівництва Подільського мостового переходу та частини Великої Окружної дороги, опублікувала офіційну заяву, в якій оголосила про тиск з боку державних органів. 

"28 жовтня 2021 року, АМКУ ухвалив рішення щодо "вчинення змови на публічних торгах" ТОВ "Еко-Буд-Трейд". Від імені компанії повідомляємо, що зазначене рішення є упередженим, а "докази", за допомогою яких зазначений орган намагався довести наявність начебто порушень законодавства з боку нашої компанії, не витримують жодної критики", – йдеться в офіційній заяві у Facebook.

"Однак, Голова АМКУ пані Піщанська на своїй сторінці у Facebook вже заявила про "вчинення злочину" ТОВ "Еко-Буд-Трейд". Ця абсурдна заява не має нічого спільного з чинним законодавством та позбавлена будь-якого правового сенсу. По-перше, ТОВ "Еко-Буд-Трейд" ніколи не брав участь у жодних змовах. По-друге, керівник державного органу повинен знати про відсутність такого злочину як "вчинення змови на публічних торгах". Цей факт свідчить про некомпетентність та упереджене ставлення, причини якого мають встановити правоохоронні органи" , – наголошують у компанії.

Відео дня

"Крім того, наша компанія з травня цього року перебуває під жорстким тиском з боку правоохоронних органів. Протягом цього часу вони неодноразово проводили обшуки приміщень наших офісів, під час яких вилучали важливі для роботи компанії документи. Більш того, після зазначених обшуків було опубліковано інформацію, яка не відповідає дійсності та не відображена в жодному процесуальному документі, аби нанести шкоду репутації нашої компанії. Ми переконані, ці дії спрямовані на створення перешкод та зупинку будівництва важливих для столиці та України інфраструктурних проєктів", - йдеться у заяві .

"Еко-Буд-Трейд" зазначила, що незважаючи на те, що компанія на законних підставах внаслідок перемоги на публічних закупівлях отримала право здійснювати будівництво інфраструктурних об'єктів державного значення, вона стала жертвою постійних наклепів з боку низки ЗМІ та представників інтернет-спільноти, які систематично за допомогою масової появи однотипних статей поширюють неправдиву інформацію з метою дискредитації їхньої репутації. Правоохоронні органи повинні вивчити такі питання, коли вчиняються медіаатаки, на які витрачаються сотні тисяч доларів, а окремі чиновники державних органів озвучують проплачені фейки. 

"Ми звертаємось до державних органів з вимогою припинити спланований тиск на нашу компанію та спроби підірвати її роботу. Зі свого боку ТОВ "Еко-Буд-Трейд" обов'язково буде оскаржувати всі неправомірні та упереджені рішення в судах всіх рівнів".