Компанія планувала використати кредит для боротьби з коронавірусом/ Ілюстрація REUTERS

Американська компанія Eastman Kodak може втратити кредит від американської влади на $ 765 млн для виробництва фармацевтичних інгредієнтів, що допомагають боротися з пандемією коронавірусу.

Корпорація з фінансування міжнародного розвитку США, яка повинна була надати позику, повідомила в Twitter, що «нещодавні заяви про передбачувані правопорушення викликають серйозну стурбованість».

Читайте такожАмериканські інвестори готові купити частку в TikTok

Відео дня

«Ми не будемо вживати подальших кроків, поки ці звинувачення не будуть зняті», - зазначили у відомстві.

Акції

Про те, що компанія отримає кредит на $765 млн, було офіційно оголошено 28 липня. В результаті за два дні акції компанії подорожчали на 1167% - до $33,20. Їх вартість досягала $60 за акцію.

Декількома днями раніше високопоставлені члени Конгресу США від Демократичної партії закликали федеральних регуляторів перевірити операції з цінними паперами, вчинені компанією і її керівництвом приблизно в той час, коли вони дізналися, що Kodak отримає кредит.

Перевірки

Агентство Reuters відзначає, що деякі топ-менеджери компанії отримали опціони за день до офіційного оголошення про кредит.

Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) США проводить перевірку у зв'язку з можливими порушеннями. За даними видання, регулятор перевіряє те, як Kodak контролювала процес розкриття інформації про кредит, інформація про який почала з'являтися ще 27 липня, що призвело до стрибка вартості акцій компанії в цей день на 25%. За інформацією ЗМІ, Kodak поділилася інформацією про угоду між компанією та адміністрацією президента США Дональда Трампа із засобами масової інформації до публікації повідомлення. Пізніше ряд медіакомпаній опублікував ці дані, які потім були вилучені за запитом Kodak.

Kodak

Компанія Kodak відома як виробник фотоматеріалів, обладнання, витратних матеріалів та програмного забезпечення для офсетного, цифрового і функціонального друку. Зараз діяльність компанії більше пов'язана з хімічною галуззю, ніж з виробництвом фотоматеріалів. Після появи інформації про можливі порушення акції Kodak почали дешевшати. На закритті торгів у п'ятницю, 7 серпня, вони торгувалися по $ 14,88 за акцію.