Більше за sнших від карантину постраждала сфера туризму / Ілюстрація REUTERS

Сервіс онлайн-бронювання готелів Booking.com скорочує понад 4 тис. співробітників по всьому світу через негативний вплив пандемії коронавірусу на туристичну галузь.

Про це в ході відеоконференції зі співробітниками компанії повідомив генеральний директор Гленн Фогель, пише Bloomberg.

Буде звільнений кожен четвертий співробітник

Загальний штат компанії складає понад 17 тис. Таким чином Booking.com звільнить чверть співробітників. Фогель підкреслив, що пандемія сильно вдарила по бізнесу компанії, і туристична галузь в цілому залишається під «значним тиском».

Відео дня

«У душі я довгий час сподівався, що цього не станеться. Однак ніщо не може пом'якшити вплив, який цей криза зробила і буде продовжувати надавати як на індустрію туризму, так і на наш бізнес», - зазначив глава Booking.com.

Як карантин вдарив по сфері туризму

Через пандемію COVID-19 Міжнародний валютний фонд прогнозує найбільший обвал світової економіки з часів Великої депресії 1929-1933 років.

Про масові звільнення вже оголосив інший сервіс по оренді житла - Airbnb. На початку травня компанія звільнила майже дві тисячі співробітників через кризу в туристичній галузі.

Станом на 14 квітня 2020 роки кількість бронювань через онлайн-сервіс бронювання номерів в готелях і апартаментах Booking.com у світі за підсумками березня знизилася на 85% в порівнянні з показником роком раніше. Про це сказано в дослідженні аналітичної компанії у сфері туризму Skift.