Ілюстрація REUTERS

Кількість зареєстрованих безробітних в Україні на початок поточного місяця в річному вираженні зросла на 48%, і станом на 4 травня перевищила 456 тисяч осіб.

Читайте такожНинішня модель карантину в Україні вбиває економіку – експерт

Про це повідомила прес-служба Державного центру зайнятості.

Відео дня

"Станом на 4 травня 2020 року кількість безробітних, зареєстрованих у Державній службі зайнятості, становить 456,8 тисячі осіб, що майже на 148,5 тисячі, або 48%, більше, ніж станом на відповідну дату минулого року (станом на 4 травня 2019 року кількість безробітних становила 308,3 тисячі)", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що завдяки спрощенню умов реєстрації та отримання допомоги з безробіття у період карантину збільшилася кількість українців, охочих скористатися послугами державної служби зайнятості.

Зокрема, з початку дії карантину, з 12 березня, статус безробітного отримали майже 156 тисяч громадян України.

При цьому кількість вакансій на початок травня зменшилася до 53 тисяч, що майже на 60% менше, ніж у травні минулого року.

Як повідомляв УНІАН, з 21 квітня в Україні розмір виплат для осіб, які отримують мінімальну допомогу з безробіття без урахування заробітної плати та страхового стажу, на період карантину підвищено з 650 гривень до 1000 гривень.

Кабінет міністрів України збільшив бюджет Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на 500 мільйонів гривень для допомоги громадянам, які залишилися без роботи під час карантину.