Ілюстрація REUTERS

Користувачі Microsoft стали жертвами масштабної фішингової кампанії, під час якої було здійснено шкідливі розсилки у 62 країнах.

Про це повідомляється в блозі Microsoft.

У Microsoft порівняли масштаб атаки з пандемією. Зловмисники націлилися на лідерів бізнесу в різних галузях, намагаючись зламати облікові записи, вкрасти інформацію і перенаправити електронні перекази.

Відео дня

Читайте такожMicrosoft відключає доступ до онлайн-ігор для користувачів старих операційних систем

За один тиждень мільйони користувачів Microsoft Office 365 були піддані атакам хакерів.

Фішингові атаки виконувалися хакерами, які видавали себе за роботодавців та інших довірених відправників в електронних листах, надісланих користувачам Office 365. У повідомленнях містилися вкладення, які під час кліка на них пропонували надати користувачам доступ до веб-додатку. Додатки були фейковими та надавали кіберзлочинцям доступ до облікових записів користувачів Office 365. "Злочинці намагалися отримати доступ до електронної пошти клієнта, списків контактів, конфіденційних документів та іншої цінної інформації", - повідомили в Microsoft.

На початку хакерської кампанії вкладення мали заголовки, які стосувалися стандартних бізнес-термінів, таких як "Звіт за 4 квартал - 19 грудня". Проте нещодавно хакери відновили свої спроби фішингу, використовуючи імена вкладень, пов'язані з пандемією, такі як "COVID-19 - Бонус".

Компанія Microsoft змогла порушити цю схему завдяки рішенню суду, яке дозволило отримати контроль над доменами, що використовуються кіберзлочинцями, і запобігти подальшим кібератакам.

Як повідомляв УНІАН, у червні 2020 року компанія Microsoft повідомила про намір закрити всі свої фізичні магазини в рамках нового підходу до роздрібної торгівлі.