Фото УНІАН

На Маріупольському металургійному комбінаті ім. Ілліча Групи "Метінвест" завершили проект з модернізації агломашини №2, завдяки чому вдасться досягти більш ефективного очищення технологічних газів і знизити витрату природного газу.

Як повідомляє прес-служба компанії, ремонт тривав 25 діб.

Зокрема, під час оновлення та ремонту обладнання на агломашині №2 повністю замінили спікальні візки, одночасно збільшивши на 70 мм максимальну висоту спікального шару – тепер вона становить 420 мм.

Відео дня

Крім того, був встановлений новий корпус ексгаустера для забезпечення ефективного очищення технологічних газів, що утворюються при спікання шихти.

"Для захисту від абразивного зношення металоконструкцій газопилового колектора замінили його футеровку. Для цього використовували сучасну торкрет-масу, яка раніше ефективно зарекомендувала себе при футеруванні газоходів газовідвідного тракту агломашини", – зазначив начальник агломераційного відділення аглофабрики меткомбінату імені Ілліча Олександр Ананьєв.

Крім того, спільно з енергосервісною компанією YASNO Efficiency "Метінвест" модернізував конструкцію запального горна агломашини №2 – замість чотирьох газових пальників встановили десять. Скоротили і відстань від місця розташування пальників до спікального шару шихти, що дозволило знизити витрату природного газу на 26 %.

"Такого оновлення обладнання другій агломашині вистачить до наступного капітального ремонту, а це – чотири роки надійної та безперебійної роботи", – наголосив Ананьєв.

Читайте такожУ Маріуполі "Метінвест" запускає сучасний енергоефективний комплекс майже за $85 мільйонівЗазначається, що загальна сума інвестицій, спрямована на реконструкцію агломашини №2, склала 175,6 млн грн. З них 160 млн грн було вкладено в капітальний ремонт агрегату й 15,6 млн грн – інвестиції в реалізацію енергосервісного проекту компанією YASNO Efficiency.

Нагадаємо, на ММК імені Ілліча  минулого року був завершений найбільший екологічний проект не тільки в історії меткомбінату й групи "Метінвест", а й в історії України – реконструкція аспіраційних систем агломераційної фабрики підприємства. Зокрема, на аглофабриці була впроваджена двоступенева система очищення, яка складається з групових циклонів, що забезпечують уловлювання великих частинок пилу і рукавних фільтрів, де відбувається більш тонке доочищення. Ця система також дозволяє очищати відходять агломераційні гази й від сполук сірки. Реалізація такого проекту дозволяє досягати концентрацій пилу в очищених аглогазах значно нижче від нормативів, що діють на території України.