5 липня 2022 року Україна подала заявку на вступ до ОЕСР / фото ua.depositphotos.com

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) визнала Україну своїм потенційним членом.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Глава Уряду нагадав, що в липні цього року в Лугано (Швейцарія) від імені держави він передав заявку на вступ України генеральному секретарю ОЕСР Матіасу Корману, а минулого тижня виступив онлайн на відкритті засідання Ради ОЕСР, де заявка розглядалася.

Відео дня

"Пан Корман повідомив, що організація починає початковий діалог щодо вступу України. Після цього Рада ОЕСР перейде до дискусій і підготовки проекту дорожньої карти. Також працюємо над якнайшвидшим відкриттям офісу ОЕСР в Україні", - написав Шмигаль.

Він додав, що Організація економічного співробітництва та розвитку є так званим "клубом успішних країн", на який припадає понад 62% світового ВВП. Прийняття України в коло розвинених держав насамперед є важливим маркером готовності країни до вступу в ЄС і сигналом для іноземних компаній, що Україна - перспективне місце для інвестицій і розвитку бізнесу.

Україна та ОЕСР:

Організація економічного співробітництва та розвитку - Міжнародна організація, що об'єднує 37 країн світу, більшість з яких є країнами з високим доходом громадян та високим ІРЛП (індекс розвитку людського потенціалу).

4-5 липня у швейцарському Лугано відбулася 5-а Міжнародна конференція з питань реформ в Україні (URC-2022), на якій презентували план відновлення країни.

5 липня 2022 року Україна подала заявку на вступ до ОЕСР.

Вас також можуть зацікавити новини: