Ілюстрація REUTERS

Україна зможе наблизитися до укладення з Європейським Союзом Угоди щодо оцінки відповідності та прийнятності промислової продукції (АСАА, так званий "промисловий безвіз" - УНІАН) не раніше, ніж за рік, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на прес-конференції, присвяченій 100 дням роботи нового уряду.

Читайте такожПромвиробництво в Україні рекордно впала - мінус 16,2%

"Наближення до промислового безвізу з Європейським Союзом - це, щонайменше, рік роботи. Але ми цю роботу ведемо, ми будемо виконувати ті параметри та вимоги, які необхідні, щоб отримати таку можливість, коли товари, роботи й послуги зможуть безперешкодно потрапляти на територію Європейського Союзу", - сказав він.

Відео дня

Також прем'єр додав, що Україна має намір забезпечити промисловий безвіз не лише з ЄС, але і з іншими світовими економічними лідерами, в тому числі з тими, які входять у "Велику двадцятку".

"Такі наміри є, ми над цим працюємо. В усіх міжнародних переговорах з лідерами держав, з керівниками урядів, і президент, і я, як прем'єр-міністр, і міністр закордонних справ ведемо цю лінію і працюємо над тим, щоб це можна було досягти найближчим часом", - сказав Шмигаль.

Як повідомляв УНІАН, у жовтні 2019 року екс-прем'єр Олексій Гончарук заявляв, що Україна за п'ять років хоче максимально наблизитися до членства в Європейському Союзі. Україна сподівається на особливий формат партнерства в рамках ініціативи Європейського Союзу "Східне партнерство", а також зацікавлена в укладенні АСАА - угоди про так званий "промисловий безвіз", яка стане значним кроком на шляху до євроінтеграції.

У січні 2020 року тодішній голова уряду заявляв, що Україна виконала всі необхідні умови для укладання Угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції.