Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль / фото УНІАН

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вніс до парламенту проект постанови про призначення Олега Уруського на посаду віце-прем'єр-міністра — міністра з питань стратегічних галузей промисловості.

Проект постанови опубліковано на сайті Ради.

Ініціатор проекту постанови – прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Відео дня

Читайте такожДо вересня в Україні з'явиться міністерство, створення якого обіцяли з березня

Довідка УНІАН. Олег Уруський - доктор технічних наук, професор, лауреат державної премії в галузі науки та техніки. Академік Міжнародної академії аеронавтики. Народився в місті Чортків Тернопільської області 13 квітня 1963 року.

У 1985 році закінчив Київське вище військове авіаційно-інженерне училище. У 1993-1996 роках працював начальником управління у Національному космічному агентстві України. У 1996-2000 роках керував управлінням в апараті РНБО.

У 2000-2003-му обіймав посаду першого заступника голови Державної комісії з питань оборонно-промислового комплексу України.

У 2005-2006 роках Уруський був першим заступником міністра промислової політики Володимира Шандри. У 2015 році очолював Державне космічне агентство України.

У квітні 2020 року Уруський став директором інжинірингової компанії Прогрестех-Україна, яка надає інженерні послуги, розробляє програмне забезпечення для підприємств високотехнологічних секторів економіки. Основний партнер і замовник Прогрестех-Україна — компанія Boeing.

Прогрестехгруп (Progresstechgroup) — міжнародний холдинг зі штаб-квартирою в Х'юстоні (штат Техас, США). Холдинг управляє низкою інжинірингових центрів у країнах Європи та Північної Америки, має 12 офісів по всьому світу.

Як повідомляв УНІАН, 5 березня 2020 року президент України Володимир Зеленський висловив переконання, що в уряді має бути посада міністра чи віце-прем'єра з питань промисловості.

11 червня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в уряді розглядають питання про створення міністерства розвитку промисловості та оборонно-промислового комплексу.

4 липня 2020 року Зеленський заявив, що кандидатура на посаду віце-прем'єр-міністра з питань промислової політики та оборонно-промислового комплексу може бути визначена вже через тиждень.