Метінвест змінює підходи до виробництва й опановує нові логістичні ланцюги / фото metinvestholding.com

Група компаній "Метінвест" розповіла, які великі металургійні підприємства, що входять до складу групи (та історично були одними з найбільших платників податків в Україні), продовжують працювати попри військові дії на території країни.

"В умовах війни "Метінвест" змінює підходи до виробництва та опановує нові логістичні ланцюги, щоб підтримувати економіку України й забезпечувати українців робочими місцями. Підприємства компанії продовжують працювати там, де це безпечно для людей, хоча й не на повну потужність", - повідомляють у компанії.

Зокрема, згідно з повідомленням, у березні комбінат "Каметсталь", розташований у Дніпропетровській області, був єдиним виробником металу в країні.

Відео дня

В Кам’янському працює коксохімічне виробництво, яке забезпечує металургійне підприємство та дає змогу виплавляти чавун і сталь. Головним викликом залишається доставка готової продукції до зарубіжних споживачів.

Крім того, у "Метінвесті" повідомляють, що у квітні вдалося вивести з режиму гарячої консервації та частково відновити виробництво на "Запоріжсталі" (Запорізька область), яке на початку війни було призупинено. Наразі комбінат працює на 50% від своїх потужностей. Повним складом працює аглофабрика підприємства. Повноцінно працюють дві з чотирьох доменних печей.

За даними "Метінвесту", обсяг виробництва чавуну з моменту часткової розконсервації виробництва становить понад 225 тис. тонн. Наразі в роботі одна сталеплавильна піч. Обсяг виробленої сталі після відновлення виробництва становить близько 205 тис. тонн, з квітня відвантажено близько 187 тис. тонн прокату.

"Зараз на підприємстві опановують нові види продукції. Наприклад, комбінат розпочав випуск холоднокатаного рулону подвійної маси без зварного шва. Першу партію прокату обсягом 3,6 тисячі тонн вже відвантажено будівельникам", - повідомляють у компанії.

За планом триває видобування сировини і готуються нові виробки на підприємствах "Метінвест Покровськвугілля".

Криворізькі підприємства Метінвесту – Північний, Центральний та Інгулецький ГЗК – працюють приблизно на 40% від обсягів минулого року. Основний стримувальний фактор – логістика та ринки збуту. Зараз фахівці опрацьовують альтернативні варіанти, щоб мати можливість максимально завантажити ГЗК, ремонтні та інші активи.

У "Метінвесті" додають, що для того, аби убезпечити життя співробітників, які щодня підтримують виробництво, на підприємствах Групи облаштовані надійні бомбосховища.

Від початку війни переведені в режим консервації та призупинили виробничу діяльність два металургійні комбінати компанії в Маріуполі – ММК імені Ілліча та "Азовсталь", а згодом – Авдіївський коксохімічний завод. Від бойових дій постраждали активи цих підприємств.

"Відновлення активів у Маріуполі можливе лише за умови перемоги України та деокупації міста. Допоки не буде припинено активну фазу російської воєнної агресії та не будуть відновлені надійні канали зв’язку із заводами, оцінити її вплив на заводи Групи неможливо. Щойно така оцінка стане можливою, "Метінвест" надасть оновлену інформацію щодо своїх планів із відновлення виробничої діяльності", - повідомляють у компанії.

Як повідомляв УНІАН, за 100 днів війни група компаній "Метінвест" виділила на допомогу українській армії, мирним мешканцям і співробітникам понад 1,5 млрд грн.

Як повідомляла перша віце-прем'єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко, зараз металургійні компанії є стратегічно важливими для України, тому держава готова докласти максимум зусиль для забезпечення їх безперебійної роботи.