Асоціація міжнародних автомобільних перевізників України (АсМАП) у четвер, 20 січня, організує мирну акцію протесту біля посольства Польщі у Києві. Перевізники виступають проти зменшення квоти дозволів на міжнародні перевезення, повідомила Facebook-сторінка АсМАП України.

"Починаючи з 2019 року польський уряд поступово зменшує квоту дозволів на міжнародні перевезення для українських перевізників, створюючи штучні перешкоди для доставки українських товарів до країн ЄС", – зазначається у повідомленні.

Так, минулого року Польщею вперше не було надано Україні жодного додаткового дозволу, хоча Угодою про асоціацію з Європейським Союзом передбачена квота у 200 тисяч таких дозволів.  Таким чином, у жовтні 2021 року Україною було вичерпано всі дозволи, надані польською стороною, а тисячі українських перевізників, що здійснювали рейси до 12 країн ЄС, зупинили свою роботу.

Відео дня

"Ми вимагаємо повернення українським перевізникам квоту у 200 тисяч дозволів, які передбачені Угодою про асоціацією з ЄС. Та звертаємось до Президента України Володимира Зеленського з проханням включити питання щодо квоти дозволів на міжнародні перевезення під час зустрічі з президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою", – заявили в Асоціації.

Мирна акція протесту пройде 20 січня о 11:00 перед будівлею посольства Республіки Польща в Києві, вулиця Ярославів Вал, 12.