sukhabalka.com

Рудник "Суха Балка", що входить до групи DCH Олександра Ярославського, повідомив про закупівлю нових машин в рамках реалізації інвестиційної програми з модернізації видобутку, підвищення її ефективності та безпеки.

"В рамках проекту на підприємстві придбали бурову установку Epiroc Boomer T1D і шахтний самоскид DERUI. Інвестиції склали понад 20 млн грн", - повідомила прес-служба підприємства.

"На руднику "Суха Балка" відбувається планомірний перехід на сучасну самохідну техніку, яку випускають виробники гірничих машин зі світовим ім'ям. - прокоментував гендиректор керуючої компанії DCH Steel Віталій Баш. - Її використання дозволяє нам досягати нового рівня механізації виробництва, а також підвищувати безпеку праці наших співробітників, що працюють в підземних умовах".

Відео дня

Прохідницька бурова установка Epiroc Boomer T1D призначена для вузьких підземних виробок і тунелів. Це високошвидкісна і маневрена машина з високим дорожнім просвітом. В арсеналі нової самохідної техніки - додаткове обладнання для виконання широкого спектра бурових робіт. Нова прохідницька машина крім високої продуктивності і надійності, забезпечує більш високий рівень безпеки робіт. Робоче місце оператора обладнано надійним захистом від випадання гірської маси, системою автоматичного пожежогасіння і потужною оптикою, що висвітлює гірське вироблення.

"Вперше на руднику "Суха Балка" придбали двадцятитонний самоскид DERUI - універсальну машину, яка дозволяє вирішити широкий спектр завдань. - додали в прес-службі DCH. - Ця вантажівка володіє необхідними характеристиками для проведення робіт у вузьких тунелях. Машина відрізняється рухливістю, маневреністю і надійністю. Звільнення кузова багатотонника проводиться за лічені хвилини, що дозволяє значно прискорити робочий процес".

Раніше DCH Ярославського повідомила про завершення чергового раунду модернізації на одній з коксових батарей Дніпровського металургійного заводу вартістю 170 млн грн в рамках інвестиційної програми загальною ємністю $400 млн. Реалізація проектів еко-модернізації "Петрівки" протягом кількох років загальною вартістю 475 млн грн дозволила до нинішнього часу знизити атмосферні викиди на 25%. Таким чином, DCH продемонструвала на ДМЗ найкращі результати в українській металургії з еко-модернізації та підвищення ефективності виробництва.

Рудник "Суха Балка" - одне з провідних підприємств гірничодобувної галузі в Україні, що видобуває залізну руду підземним способом. До складу рудника входять шахти "Ювілейна" та ім. Фрунзе. Потужність рудника становить близько 3,1 млн тонн товарної руди на рік. Підприємство забезпечує роботою близько 3 тис. чол.