Ілюстрація REUTERS

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" готова до проходження опалювального сезону 2018/2019 років.

Читайте такожУ двох районах столиці підвищили тарифи на опалення та гарячу воду

Про це на брифінгу заявив голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

Відео дня

"Нафтогаз" вступає до опалювального сезону в хорошій формі з точки зору інфраструктури... Компанія і група (компанії, що входять в НАК - УНІАН) готові до опалювального сезону", - сказав він.

Коболєв додав, що природного газу в підземних сховищах газу (ПСГ) достатньо для проходження опалювального сезону.

"Запаси в ПСГ теж достатні - близько 17 мільярдів кубометрів", - зазначив він.

Також голова правління повідомив, що на даний момент "Нафтогаз" підписав договори на поставку газу з більшістю теплогенеруючих компаній, які забезпечують теплом населення.

Однак, за його словами, виникла проблема з теплоелектроцентралями (ТЕЦ), що перебувають в управлінні Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА), але в найближчі дні вона має бути вирішена і договори на поставку газу з ними будуть укладені.

Як повідомляв УНІАН, станом на 4 жовтня до опалювального сезону 2018-2019 років були підготовлені 99,8% усіх об'єктів, у тому числі житлові будинки та соціальна сфера.

На початку жовтня перший заступник голови правління "Нафтогазу" Сергій Перелома повідомив, що компанія з технічної точки не бачить жодних проблем для проходження наступного опалювального сезону.