За последний год отчетливо выстроилась четкая система поборов

«За останній рік чітко вишикувалася чітка система поборів, можна сказати, тарифів. Навіть якщо все з документами (забудовників - УНІАН) ідеально, я вже не кажу, якщо є якісь складнощі, все одно є тариф... у Мін'юсті - тариф, хочеш отримати дозвіл на будівництво - тариф», - сказав Парцхаладзе.

«Обтяження на вартість квадратного метра сукупно ось таких витрат становить від 15 до 20%», - додав він.

При цьому Парцхаладзе зазначив, що усунення корупційних схем і таких обтяжень для забудовників аналогічним чином могло б знизити вартість житла.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, конфедерація будівельників України розпочала збір інформації про факти корумпованості чиновників та використання корупційних схем у будівельній галузі.

Читайте такожКабмін звільнив голову Укрдержреєстру Дмитра Ворону

Раніше Конфедерація будівельників України вимагала від усіх задіяних у корупційних схемах чиновників добровільно залишити займані посади до 10 березня, в іншому випадку пообіцявши викрити корупціонерів і передати інформацію про них у правоохоронні органи.

Довідка УНІАН. Конфедерація будівельників України об'єднує 304 холдингові компанії, які включають понад 700 українських будівельних компаній і виробників будматеріалів. Засновниками конфедерації є Будівельна палата України, асоціація «Всеукраїнський союз виробників будівельних матеріалів та виробів» та Українська будівельна асоціація (УБА).