фото Херсонські факти

Фонд державного майна України планує до кінця поточного року продати 99,9% акцій "Дніпровської ТЕЦ" та 99,8% акцій "Херсонської ТЕЦ", продаж 68% акцій "Запорізького алюмінієвого комбінату" запланований на початок 2018 року, повідомив на своїй сторінці у Facebook виконуючий обов'язки голови ФДМУ Віталій Трубаров.

Читайте такожУ Фонді держмайна назвали причину реприватизації "Укртелекому"

"Фонд державного майна України до кінця 2017 року виставить на продаж Дніпровську та Херсонську ТЕЦ, волинське підприємство "Оснастка". Продаж "Запорізького алюмінієвого комбінату" запланована на перші місяці 2018 року", - написав Трубаров.

Відео дня

Він повідомив, що по Дніпровській теплоелектроцентралі урядовий комітет затвердив умови продажу. "Певна початкова вартість пакета акцій - понад 102 мільйонів гривень. Фактично на кінець листопада - початок грудня ми виходимо на збір заявок від інвесторів", - написав він.

Трубаров також зазначив, що вартість пакета акцій (99,8%) "Херсонської ТЕЦ" становить 75,7 мільйона гривень.

За словами голови ФДМУ, за 20,4 мільйона гривень на продаж буде виставлено контрольний пакет акцій (50,007%) держпідприємства "Оснастка".

Як повідомляв УНІАН, держбюджетом на 2017 рік передбачаються надходження від приватизації на рівні 17,1 мільярда гривень.

Фонд держмайна чекає, що надходження від приватизації до держбюджету України в 2018 році становитимуть 22 мільярда гривень.

У 2018 році фонд планує продати Одеський припортовий завод (ОПЗ), "Центренерго", "Турбоатом", 6 енергетичних компаній, "Аграрний фонд", "Державну продовольчо-зернову корпорацію України" (ДПЗКУ) і ряд об'єктів малої приватизації.

Згідно з меморандумом про співпрацю з Міжнародним валютним фондом, Україна мала прийняти всі необхідні заходи для залучення авторитетних міжнародних інвесторів і приватизувати Одеський припортовий завод у першому півріччі 2017 року. Крім того, уряд планував ініціювати приватизацію "Турбоатому", "Центренерго" і "Укрспирту" до кінця вересня 2017 року. Уряд України, тим не менш, відклав масштабну приватизацію до прийняття Верховною Радою нового закону про приватизацію.