Смартфон оснащений сонячною панеллю / фото letsgodigital

Компанія Xiaomi подала до Всесвітньої організації інтелектуальної власності патентну заявку на розробку смартфона з сонячною батареєю.

Читайте такожпредставила смартфон Xiaomi Mi A3 з потрійною камерою

На доданих в документі зображеннях показано мобільний пристрій, передню панель якого цілком займає екран без вирізів і отворів, передає itc.ua.

Відео дня

Фронтальної камери не видно, висувного модуля теж немає, але камера може бути захована під дисплеєм – відповідна технологія зараз розробляється. Найцікавіше знаходиться на задній панелі, де розміщується сонячна батарея.

Крім подвійної камери зі спалахом, дизайн якої ідентичний апаратам Xiaomi Mi 8 і Redmi Note 6 Pro, смартфон оснащений сонячною панеллю, яка займає більшу частину корпусу. При цьому така конструкція не робить пристрій товщим, на зображеннях видно, що модуль камери виступає навіть більше, ніж ця батарея.

фото letsgodigital

Поки не зрозуміло, чи дійсно Xiaomi має намір випустити смартфон з сонячною батареєю, але китайська компанія може стати першим виробником, хто це зробить. Хоча ідея не нова і була реалізована з допомогою окремих модулів. Наприклад, в 2010 році LG випустила аксесуар-накладку для телефона LG GD510 Pop із сонячною батареєю, а минулого року бренд Caviar випустив iPhone X Tesla з вбудованою панеллю.