Ілюстрація REUTERS

Google опублікувала свіжу заяву на сайті підтримки, в якій прояснила поточну ситуацію з Huawei. У травні минулого року уряд США заборонив американським компаніям співпрацювати з китайським телекомунікаційним гігантом, в результаті чого сервіси і додатки Google не можуть бути встановлені на нові смартфони Huawei.

Читайте такожXiaomi, Huawei, Oppo і Vivo мають намір запустити єдину платформу для завантаження додатків - ЗМІ

За словами компанії, у багатьох користувачів склалося неправильне розуміння того, що зараз відбувається, і які саме пристрої підпадають під заборону, передає itc.ua.

Відео дня

«Ми продовжували отримувати ряд питань щодо нових пристроїв Huawei (зокрема, про нові смартфони, що готуються до випуску, та ранні моделі, що вийшли після 16 травня 2019 року, але тільки зараз з'явилися у продажу в деяких країнах) і про те, чи можна використовувати програми та сервіси Google на цих пристроях. Ми хотіли надати чітку інструкцію тим, хто ставить ці важливі питання», – йдеться в заяві Google.

Компанія уникає питань про те, чи є Huawei загрозою національної безпеки США, а всі її аргументи зводяться до захисту користувачів. Google заявила, що «продовжує працювати з Huawei згідно з урядовими постановами, надаючи оновлення безпеки та оновлення додатків і сервісів Google на існуючих пристроях і буде це робити, поки це дозволено».

Пристрої, що вийшли після 16 травня 2019 року, вважаються несертифікованими, оскільки Google не має права їх сертифікувати через заборону. Пошуковий гігант попереджає про небезпеку під час завантаження Gmail, YouTube, Google Play або будь-якого іншого програмного забезпечення Google зі сторонніх джерел, оскільки не може гарантувати, що вони не змінені і не містять шкідливого ПЗ. Компанія також відмовляє користувачів використовувати різні сумнівні методи доступу до сервісів Google.