Redmi презентувала нові смартфони / фото MyDrivers

У Китаї пройшла онлайнова презентація новинок Redmi, головною з яких став флагманський смартфон Redmi K30 Pro. Представив новинку голова бренду Лю Вейбінг, причому це перший для нього виступ без глядачів: анонс проходить виключно онлайн з усім відомої причини.

Читайте такожУ топ-10 найбільш продаваних смартфонів 2019 року увійшли пристрої тільки трьох виробників

Топ-менеджер почав свій виступ з дизайну фронтальних камер: Лю Вейбінг вважає, що флагмани цього року не запропонують нічого кращого за врізані в дисплей фронталки, пише ixbt.com.

Відео дня

В цьому плані Redmi K30 Pro вигідно відрізняється, адже його фронтальна камера захована в корпус, тому перед очима користувача — чистий дисплей з товщиною бічних рамок всього 1,75 мм. Водночас механізм фронтальної камери більш ніж надійний — він витримує понад 300 000 циклів відкриття/закриття. У фронтальній камері використовується датчик розширенням 20 Мп. Також підтримується цейтрафтерна зйомка та зйомка зі швидкістю 120 к/с.

Основна камера з чотирьох об'єктивів вписана в круглий виступ. На думку розробників, такий дизайн символізує сонячну систему. Що стосується колірного виконання смартфона, то їх передбачено чотири: червоний, пурпурний, синій і білий. Урізноманітнити зовнішній вигляд дозволять змінні чохли різних кольорів ціною $7 за штуку.

Далі мова зайшла про особливості компонування моделі. Річ у тому, що модуль 5G, висувну фронтальну камеру, центрировану основну камеру й акумулятор високої ємності 4700 мА·год треба було якимось чином вмістити у відносно компактному корпусі. До того ж у Redmi раніше вже відзначали, що в смартфонах з підтримкою 5G у 2,7 раза більше компонентів, ніж у звичайних моделях. Тому розробникам довелося добре попрацювати над компонуванням системної плати. Вона виконана у вигляді бутерброда. Благо, сканера відбитків немає ні на тильній панелі, ні на боковині — він вбудований в дисплей (використовується ультратонкий оптичний датчик, а не ультразвуковий).

Про апаратну складову Redmi K30 Pro розповідав вже Ван Тен Томас — директор нової продукції Xiaomi. У смартфоні використовуються топові компоненти: платформа Qualcomm Snapdragon 865, оперативна пам'ять LPDDR5 і флеш-пам'ять UFS 3.1.

Підсистема охолодження теж флагманська — з випарною камерою (вона, до речі, виконує роль структурного елемента) замість звичайної теплової трубки та дев'ятьма температурними датчиками. Реалізована швидка зарядка — потужністю 33 Вт. З її допомогою акумулятор смартфона цілком заряджається всього за 63 хвилини.

Тепер про камери. У Redmi K30 Pro використовуються датчики роздільною здатністю 64, 20, 13 і 8 Мп. Основний (Sony IMX686) і 8-мегапіксельний телефото (він з'єднаний з об'єктивом з фокусною відстанню 50 мм і використовується також і для зйомки макро) — з оптичною стабілізацією. 13-мегапіксельний датчик з'єднаний зі надширококутним об'єктивом з кутом огляду 123°. «П'ятдесятка» дозволяє робити макрознімки чи не на рівні мікроскопа.

Як і старші брати Mi 10, Redmi K30 Pro підтримує збереження знімків в «економніший» формат HEIF. У смартфона є спеціальна версія Redmi K30 Pro Zoom — вона підтримує 3-кратний оптичний і 30-кратний гібридний зум. Максимальна роздільна здатність запису відео — 8К.

Тепер трохи про дисплеї. У Redmi K30 Pro встановлена «доопрацьована» матриця Samsung AMOLED E3 з підтримкою HDR10+, яскравість 800 кд/кв. м і контрастність 5 000 000:1. Екран займає 92,7% площі фронтальної панелі.

З інших особливостей смартфона — адаптер Bluetooth 5.1, підтримка технологій Super Bluetooth і Multilink, порт USB-C, стандартний роз'єм для навушників і ІК-випромінювач, дводіапазонний приймач GPS.

Вже оголошені ціни — і вони виявилися навіть дуже приємними. Вартість Redmi K30 Pro версія з 8 ГБ ОП і 128 ГБ флеш-пам'яті стартує з позначки всього лише $480. Жодна інша модель у світі на Snapdragon 865 не може похвалитися настільки низькою ціною. Більш того, у моделі є «стандартна» версія (вона так і називається — Standard Edition) ціною всього лише $425. В її конфігурації 6 ГБ оперативної пам'яті LPDDR4X і 128 ГБ флеш-пам'яті.

Вартість інший версій Redmi K30 Pro, 8 ГБ ОП і 256 ГБ флеш-пам'яті — $525. Вартість Redmi K30 Pro Zoom: $540 і $565.

Також сьогодні Redmi представила нову розумну колонку з 8-дюймовим екраном і великий телевізор.