Ілюстрація REUTERS

Світові витрати на кібербезпеку у 2020 році у порівнянні з 2019 роком зростуть на 5,6% - до 43,1 мільярда доларів з 40,8 мільярда доларів.

Читайте такожСкажений показник: 85% електронних листів у світі виявилися спамом

Про це йдеться в дослідженні міжнародної аналітичної компанії Canalys, опублікованому на її веб-сайті.

Відео дня

Зокрема, витрати на інтернет-безпеку і захист електронної пошти зростуть на 10,3%; наукові дослідження у сфері кіберзахисту – на 10%; захист кінцевих пристроїв - на 8,5%; захист баз даних – на 8,5%.

Згідно з найпесимістичнішим сценарієм Canalys, витрати на киберзахист у світі зростуть на 2,5% - до 41,9 мільярда доларів.

У компанії підкреслили, що ключовим ризиком для стабільного зростання витрат є негативний економічний вплив пандемії коронавірусу на фінансові можливості компаній інвестувати у свою кібербезпеку.

Як повідомляв УНІАН, на думку директора з інформаційних технологій IT-компанії ELEKS Юрія Гарасима, кількість кібератак з моменту введення в Україні карантину збільшилася незначно, а їх специфіка залишилася колишньою.

Згідно з дослідженням Держспецзв'язку, хакерські DDoS-атаки (хакерська атака на комп'ютерну систему з метою довести її до відмови) становили близько 42% кіберінцидентів в державному секторі у другому кварталі 2020 року.

Довідка УНІАН. Canalys – міжнародна аналітична компанія, що спеціалізується на дослідження ринку технологій. Штаб-квартира компанії знаходиться в США. Canalys має представництва у Великобританії, Китаї, Індії, Сінгапурі.