На митниці в Закарпатській області щодня розмитнюють за 200 "евроблях" / фото УНІАН

На митних постах Закарпатської митниці Державної фіскальної служби України (ДФС) за новими пільговими умовами розмитнюють за день в середньому 200 автотранспортних засобів з іноземною реєстрацією, які були ввезені до України з 1 січня 2015 року і до набуття чинності нових правил ввезення таких автомобілів.

Читайте такожУ ДФС не планують продовжувати пільговий період розмитнення "євроблях"

Про це повідомили у прес-службі територіального органу ДФС в Закарпатській області.

Відео дня

"Загалом з 25 листопада 2018 року, після внесення змін у податкове та митне законодавство, за станом на 22 січня 2019 року в Закарпатській митниці ДФС оформлено 4770 транспортних засобів громадян. Це принесло до держбюджету понад 304 мільйонів гривень надходжень", - сказано в повідомленні.

Також повідомляється, що на внутрішніх митних постах Закарпатської митниці податківці надають консультативні послуги громадянам з питань оформлення автомобілів на єврономерах.

У прес-службі нагадали, що 22 лютого закінчується термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку (коефіцієнт 0,5) для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство фінансів України прогнозує збільшення кількості розмитнених автомобілів з іноземною реєстрацією на пільгових умовах до 250-300 тисяч з 30 тисяч, розмитнених за станом на 15 січня.

З 25 листопада 2018 року в Україні діють зміни у Податковий і Митний кодекси про зниження акцизу на легкові автомобілі та посилення контролю за переміщенням і використанням автомобілів на іноземній реєстрації.

Зокрема, передбачено запровадження базових ставок для автомобілів в залежності від типу двигуна і його обсягу, а також 90-денний пільговий період дії коефіцієнта 0,5 ставки для розрахунку податку за розмитнення автомобілів, ввезених з 1 січня 2015 року до набрання чинності закону.

До прийняття законів власники автомобілів з іноземною реєстрацією неодноразово проводили акції протесту, вимагаючи від уряду знизити вартість розмитнення автомобілів і не чинити тиск на власників транспортних засобів з еврономерами.