Ілюстрація REUTERS

Сьогодні компанія Tesla в рамках спеціального заходу на заводі у Фримонті (Каліфорнія) офіційно представила третє покоління станцій швидкої зарядки для своїх автомобілів Supercharger V3, що відрізняються вищою потужністю.

Читайте такожЕлектричний пікап Tesla покажуть цього року - Маск

Про це повідомляє портал ITC.ua.

"Кожна точка підключення на станціях Tesla Supercharger V3 зможе забезпечувати пікову зарядну потужність до 250 кВт - всього за п'ять хвилин можна буде отримати ще 75 миль (120 км) до запасу ходу автомобіля, так запевняє виробник. Нагадаємо, нинішнє друге покоління забезпечує вихідний струм потужністю 120 кВт. Майже дворазове підвищення потужності стало можливим завдяки новій конструкції кабелю з рідинним охолодженням. Новим станціям не потрібно розподіляти енергію між кількома автомобілями - клієнти завжди зможуть отримати максимальну потужність зарядки. Це розподіл зі зниженням потужності і, отже, швидкості зарядки при великому числі одночасним підключення є одним з головних обмежень старих станцій", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що до широкого розгортання станцій нового покоління Supercharger V3 компанія Tesla розпочне наступного місяця. Наразі є лише одна станція Supercharger V3. Вона знаходиться під Фримонті та доступна тільки обмеженій кількості клієнтів з-поміж учасників програми раннього доступу Tesla. Іншими словами, поки що Supercharger V3 знаходиться в стадії бета-тестування, а повноцінний запуск намічений на квітень, коли з'явиться відчутно більше станцій. Як завжди, зроблено це буде оновленням прошивки авто по повітрю.

"В офіційному блозі Tesla говориться, що розгортання нового покоління станцій швидкої зарядки Tesla Supercharger V3 в країнах Європи та Азіатсько-Тихоокеанського регіону почнеться в четвертому кварталі 2019 року", - підкреслює видання.

Ілюстрація REUTERS

Крім того, в найближчі тижні Tesla допомогою оновлення підвищить потужність другого покоління станцій швидкої зарядки Tesla Supercharger V2 з нинішніх 120 кВт до 145 кВт. Нагадаємо, що специфікаціями для другого покоління закладена максимальна потужність 150 кВт, але до цього моменту компанія обмежувала потужність 120 кВт.

Одночасно було оголошено про запуск нової функції з промовистою назвою On-Route Battery Warmup, яка скоротить час зарядки на 25%. Її суть в тому, що інтелектуальний алгоритм підвищує температуру акумуляторної батареї до оптимального для зарядки значення при під'їзді на станцію швидкої зарядки.

Tesla стверджує, що завдяки станціям V3 Supercharging автомобілі Tesla перевершать по швидкості зарядки всі доступні зараз на ринку автомобілі. І з цим не можна не погодитися. Так, 250 кВт це менше, ніж 350 кВт, які заявляє Electrify America, створена автогігантом Volkswagen, для власної мережі станцій надшвидких зарядок. Станції Volkswagen також використовують рідинне охолодження. Але через потенційної проблеми в кабелях виробництва компанії Huber+Suhners на початку цього року станції закрили. До того ж, поки що у світі немає жодного серійного електромобіля, розрахованого на напругу 800 (сучасні акумуляторні батареї розраховані на напругу близько 400 В). Першими такими авто з підтримкою надшвидких зарядок потужністю 350 кВт стануть дуже недешеві Porsche Taycan і Audi e-tron GT.