Середня зарплата в «Укрзалізниці» становить 11,5 тис. грн / фото УНІАН

Середня заробітна плата в акціонерній компанії «Укрзалізниця» нижче, ніж у країнах СНД і Європи, що провокує відтік кадрів.

Читайте такожУЗ не планує цього року підвищувати ціни на проїзд у поїздах

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив очільник «Укрзалізниці» Євген Кравцов на зустрічі з журналістами.

Відео дня

«У нас заробітна плата нижче, ніж у сусідніх країнах, зокрема СНД. Наприклад, нижче, ніж у Казахстані на 10-15%, у Росії - близько 25%, у Білорусі - близько 20%. Не кажучи вже про Європу. Гірше, ніж у нас, тільки в Узбекистані. У цій ситуації утримувати працівників досить складно», - сказав він, додавши, що середня зарплата в «Укрзалізниці» становить 11,5 тис. грн.

Кравцов також зазначив, що 2016-2017 роки були катастрофічними, оскільки багато людей пішло з «Укрзалізниці».

«У цей період кількість обчислювалася десятками тисяч - близько 20 тисяч. Багато хто поїхав працювати до інших країн. При цьому компанію залишають кваліфіковані працівники», - сказав він.

Кравцов зазначив, що у зв'язку з цим компанії доводиться зменшувати обсяг інвестицій в інфраструктуру.

«У структурі собівартості «Укрзалізниці» зарплата становить понад 40%. При цьому в провідних залізничних компаніях цей показник не більш як 30%», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, протягом 2018 року середня заробітна плата працівників "Укрзалізниці" зросла на 30%. Цього року планується підвищити зарплату працівників на 15%.