Ілюстрація REUTERS

Власники елітних автомобілів в Україні за січень-лютий 2019 року сплатили до місцевих бюджетів 17,8 млн грн транспортного податку, що на 26%, або на 3,7 млн грн, більше показника за аналогічний період минулого року.

Читайте такожФіскальна служба підрахувала, скільки в Україні жінок-мільйонерів

Про це повідомляється на сайті Державної фіскальної служби України.

Відео дня

Згідно з повідомленням, найчастіше за вказаний період громадяни платили транспортний податок за автомобілі марок Mercedes-Benz, BMW, Lexus, Audi, Land Rover Range Rover.

Також, наголошується, що в лютому в бюджет надійшло 8,8 млн грн, що на 1,4 млн грн, або майже на 19%, більше за лютий 2018 року.

У ДФС нагадали, що об'єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) і середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати в Україні, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Ставка транспортного податку становить 25 000 гривень в рік.

Як повідомляв УНІАН, митниці Державної фіскальної служби (ДФС) в період дії 50% знижки на акцизний податок під час митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією, з 25 листопада 2018 року по 22 лютого 2019 року включно, оформили за цими пільговими умовами понад 218 тис. авто.

Всього за вказаний період до бюджету сплачено 13,5 млрд грн митних платежів.