Через Україну запустили новий контейнерний поїзд / фото cfts.org.ua

Новий контейнерний поїзд, який доставлятиме вантажі з Китаю до Угорщини, прямуючи транзитом через територію України, здійснив перший тестовий рейс за маршрутом Шеньсі (КНР) - Еперешке (Угорщина).

Читайте такожКабмін затвердив нову транспортну стратегію до 2030 року

Про це повідомляє ЦТС з посиланням на компанію Rail Cargo Logistics - RUS (РФ), яка реалізує даний сервіс спільно з KTZ Express (Казахстан).

Відео дня

У складі поїзда було перевезено 41 сорокафутовий контейнер з товарами народного споживання. Поїзд вирушив з Шеньсі 27 березня, а на станцію призначення до Угорщини прибув 7 квітня.

Новий маршрут проходить через прикордонні переходи Алашанькоу (Китай) - Достик (Казахстан), Суземка (РФ) - Зернове (Україна), Батьово (Україна) - Еперешке (Угорщина).

Друге відправлення поїзда заплановане на 12 квітня, з травня 2019 року планується вивести сервіс на регулярну щотижневу основу.

Логістичні оператори, які організували рух поїзда, заявляють про нього як про відкриття транзитного "південного коридору" з Китаю до Угорщини з можливістю доставки вантажу в Австрію, Німеччину, Польщу, Румунію, Італію, Туреччину та інші країни південної Європи.

Передумовою для запуску нового маршруту стала завантаженість основного прикордонного переходу Брест-Малашевічі через великий обсяг вантажопотоку з боку Білорусі та Калінінграда, а також періодичних ремонтних робіт на прикордонному переході.

Нагадаємо, 6 березня через Україну почав курсувати новий міжнародний контейнерний потяг з Білорусі до Румунії.

Через місяць, 4 квітня, "Укрзалізниця" запустила новий контейнерний потяг до Польщі. Останній курсує за маршрутом Нижньодніпровськ-Вузол - Славкув.