Потужність електродвигуна збільшилася до 136 к. с. / фото Hyundai

Компанія Hyundai Motor випустила нову версію своєї «екологічної» моделі Ioniq, яка отримала оновлений дизайн, розширену функціональність і батарею збільшеної місткості.

Читайте такожОмелян запросивши Hyundai налагодити виробництво електрокарів в Україні

Хетчбек Hyundai Ioniq вийшов на ринок в 2016 році відразу в трьох версіях — повністю електричній, гібридній та з гібридною установкою, що підключається. За три роки компанії вдалося продати понад 60,000 автомобілів даної моделі, що досить непогано для даного сегмента, пише itc.ua.

Відео дня

Традиційно, найбільш цікава повністю електрична версія Hyundai Ioniq Electric. Перша версія цієї моделі оснащувалася батареєю на 28 кВт/год із запасом ходу в 280 км за вимірювальним циклом NEDC. Новинка отримала батарею ємністю 38,3 кВт/год, що на 10,3 кВт/год або на 36% більше, ніж у попередника. В результаті запас ходу новинки зріс до 294 км за наближенішим до реального життя циклом WLTP.

Потужність електродвигуна збільшилася зі 118 к. с. до 136 к. с., зберігши крутний момент в 295 Нм. Розробники також збільшили потужність вбудованого перетворювача струму з 6,6 кВт до 7,2 кВт, що дозволило прискорити час заряду. Підтримуються і швидкісні зарядки потужністю до 100 кВт, з допомогою яких 80% заряду батареї набирається за 54 хвилини.

Всі три моделі (Electric, Hybrid, Plug-in) отримали оновлений екстер'єр та інтер'єр, а також систему віддаленого управління Hyundai Blue Link, яка дозволяє власникам керувати параметрами автомобіля за допомогою мобільного додатка.