Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України затвердив новий склад наглядової ради державної компанії "Міжнародний аеропорт "Бориспіль".

Читайте такожНаглядову раду "Укрзалізниці" очолив екс-керівник ЄБРР в Україні

Як повідомила прес-служба Кабінету міністрів, відповідне рішення було прийнято на сьогоднішньому засіданні уряду.

Відео дня

Зазначається, що незалежними членами наглядової ради підприємства стали Володимир Жмак (Україна), Роджер Шейфеле (Німеччина), Стен Аббелоос (Бельгія), а представниками держави призначені Юрій Лавренюк та Анатолій Мамула.

Згідно з повідомленням, пошук і незалежне оцінювання кандидатів здійснювала міжнародна компанія з пошуку і добору керівного персоналу Odgers Berndtson Ukraine.

За даними прес-служби, Володимир Жмак працював на державній службі, з 2015 по 2016 - перший заступник голови Одеської обласної державної адміністрації. Також, обіймав керівні посади у структурах нафтових компаній Групи ТНК-BP. Крім цього, протягом семи років входив до наглядової ради "Київстару".

Роджер Шейфеле має 40-річний досвід роботи в області управління аеропортами. Працював віце-президентом з управління персоналом групи аеропортів Munich Airport GMBH. З 1997 по 2012 роки він був керуючим директором аеропорту. У 2015 році приєднався до управлінської команді аеропорту Франкфурта. В минулому році був призначений директором з розвитку аеропорту.

Стен Аббелоос за 35 років пропрацював на різних посадах у компаніях Бельгії, Китаю, Казахстану, Узбекистану, Росії, Польщі та України. Зокрема, в Україні з 2005 по 2008 рік очолював холдингову компанію "Фарлеп-Інвест". Добре знайомий з особливостями і вимогами американського (GLDN) і європейського (NETIA) корпоративного середовища.

Юрій Лавренюк у 2000-2005 і 2014-2016 роках проходив службу в МВС України на оперативних і керівних посадах. Також, очолював громадської організації "Всеукраїнська спеціальна колегія з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю". У травні 2016 року призначений заступником міністра інфраструктури України.

Анатолій Мамула з 1993 року працював в юридичному управлінні Адміністрації президента України, де займався підготовкою проектів указів і розпоряджень президента України. У 1999 році призначений начальником головного міжнародно-правового управління Державної адміністрації морського і річкового транспорту. Понад 10 років очолював компанію з юридичного консалтингу підприємств транспортної галузі. У 2011 році повернувся до Адміністрації Президента України. У вересні 2017 року призначений на посаду радника віце-прем'єр-міністра України Володимира Кістіона.

У прес-службі нагадали, що участь у конкурсному відборі взяли 74 кандидати, в тому числі 49 українських і 25 іноземців. За результатами оцінки кандидатів у шортлист увійшли 14 фіналістів, з яких 7 українців.

Як повідомляв УНІАН, у вересні Міністерство інфраструктури оголосило конкурс з відбору незалежних членів наглядових рад для держпідприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль".

Довідка УНІАН. Рішення про призначення членів наглядової ради приймає Кабмін. Однак відбір кандидатів на посади членів наглядових рад великих підприємств проводить Номінаційний комітет. Для проведення відбору Номінаційний комітет залучає консалтингові компанії.