Mercedes-Benz GLE отримав модифікацію з індексом 580 / фото Daimler AG

Компанія Mercedes-Benz представила топову модифікацію кросовера GLE нового покоління, що отримала індекс 580. Новинку оснастили восьмициліндровим двигуном, який дебютував у квітні на флагманській моделі GLS.

Читайте такожMercedes-Benz представивши експериментальний прототип ESF (фото)

Mercedes-Benz GLE 580 4Matic укомплектований чотирилітровим двигуном V8 з двома турбінами, який працює разом зі стартер-генератором, що живиться від бортової 48-вольтової електромережі, повідомляє Autonews.

Відео дня

Агрегати видають 490 к.с. і 700 Н·м крутного моменту — на 55 сил і 180 Н·м більше за віддачу Mercedes-AMG GLE 53. При цьому завдяки функції EQ Boost стартер-генератор короткочасно може забезпечувати додаткову 21 силу і 250 Н·м для стрімкішого розгону.

У стандартне оснащення кросовера увійшов інформаційно-розважальний комплекс MBUX, де 12,3-дюймовий сенсорний дисплей мультимедіа об'єднаний з повністю цифровою панеллю приладів такої ж діагоналі. Система здатна розпізнавати голосові команди, розуміючи при цьому «живу» мову, а деякими функціями можна керувати за допомогою жестів.

Крім того, до списку базового устаткування входить адаптивна пневматична підвіска, кузовний AMG-обвіс, оздоблення салону натуральною шкірою і 22-дюймові колеса. В США ціни на такий кросовер починаються від 76,8 тис. доларів. Продажі стартують у кінці 2019 року.