УЗ призначила нових членів правління компанії / фото УНІАН

Акціонерна держкомпанія «Укрзалізниця» призначила чотирьох нових членів правління компанії Франтішека Буреша, Марчіна Сєлеєвського, Сергія Кушніра та Івана Юрика.

Читайте також«Укрзалізниця» будує нову колію на Донбасі

Про це повідомив глава правління «Укрзалізниці» Євген Кравцов на своїй сторінці в мережі Facebook.

Відео дня

«Всі вони - виключно досвідчені топ-менеджери, професіонали, повинні реалізувати в компанії кращі світові практики. Формуємо сильну команду, за допомогою якої зможемо реалізувати стратегію "Укрзалізниці" і здійснювати ефективне управління компанією», - написав Кравцов.

Він зазначив, що займалося пошуком кандидатів рекрутингове агентство, а поетапну оцінку результатів проводила наглядова рада «Укрзалізниці».

Водночас, раніше призначені Желько Марчек та Ремігіуш Пашкевич продовжать роботу на займаних посадах.

Буреш в «Укрзалізниці» відповідатиме за реалізацію програми відновлення та будівництва рухомого складу; Кушнір відповідатиме за впровадження ефективної системи взаємодії з урядом, центральними, регіональними і місцевими органами влади; Юрик очолить стратегічний напрям залучення інвестицій та роботу з потенційними інвесторами, а також з кредитним портфелем компанії і реструктуризацією боргів.

Зокрема, чех Буреш останні роки очолював Центр досліджень і випробувань залізниць «Чеська залізниця» VELIM (Прага, Чехія). Крім того, він працював на керівних посадах у ряді світових виробників залізничного рухомого складу, серед яких такі гіганти як ALSTOM, Skoda Holding Group і Skoda Electric.

Поляк Сєлеєвський очолював найбільшого польського залізничного оператора - PKP Intercity, керував пасажирською компанією PKP. Також він успішно реалізував проект запуску високошвидкісних поїздів у Польщі – Pendolino, а також ефективно керував польськими авіалініями LOT Polish Airlines, де завершив і запустив історичну для компанії LOT стратегію розвитку на 2016-2025 рр..

Сергій Кушнір працює в команді «Укрзалізниці» з початку 2019 року директором з ремонту рухомого складу. До роботи в компанії, Кушнір керував службою віце-прем'єр-міністра України, працював на посаді заступника міністра та заступника державного секретаря КМУ.

Іван Юрик також має досвід роботи в «Укрзалізниці» на посаді члена наглядової ради компанії, беручи участь у роботі комітетів зі стратегії, фінансів та аудиту. В 2017-2018 роках Юрик працював на керівних посадах агентства сприяння інвестиціям Ukraineinvest, в 2014-2016 роках керував службою міністра Міністерства фінансів України, в 2010-2014 роках - очолював представництво в Україні інвестиційної компанії Blackstone.

Кравцов також нагадав, що в кінці травня в команду топ-менеджерів «Укрзалізниці» приєднався фахівець з багаторічним досвідом роботи в провідних українських і міжнародних компаніях - Микола Іванінів, який курируватиме операційну роботу сектора економіки і фінансів.

«Зараз завдання "Укрзалізниці" - стати економічно стабільною, клієнтоорієнтованою та інноваційною компанією. Тому, завдання оновленої команди - максимальна реалізація поставлених цілей», - додав керівник компанії.

Як повідомляв УНІАН, раніше голова наглядової ради "Укрзалізниці" Шевки Аджунер повідомив про те, що наглядова рада компанії має намір до кінця лютого визначити кваліфікаційні критерії для кандидатів на посади членів нового правління компанії, а до кінця першого півріччя – повністю визначитися з його новим складом.

У кінці червня 2018 року Кабінет міністрів затвердив новий склад наглядової ради «Укрзалізниці».

Довідка УНІАН. Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, здійснюваних усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця займає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись тільки залізницям Китаю, Росії та Індії.