BMW Vision M NEXT — гібридний суперкар з потужністю 600 к. с. / фото BMW

Німецький автовиробник представив концепт гібридного спорткара BMW Vision M NEXT, який дозволить водію насолоджуватися самостійним водінням або ж доручити свою транспортування з точки A в точку B системі автономного управління.

Читайте такожFord назвавши дату прем'єри нового кросовера

Про це повідомляє портал ITC.ua.

"При створенні дизайну новинки фахівці бренду надихалися моделями BMW Turbo і BMW i8, навіть більше, окремі експерти вважають, що BMW Vision M NEXT - це і є BMW i8 наступного покоління. В інтер'єрі звертає на себе увагу кермо незвичайної форми, новий інтерфейс BOOST Pod з трьома дисплеями, включаючи Curved Glass Display і проекційний AR-HUD на лобовому склі", - йдеться в повідомленні.

фото BMW

Відзначається, що платформа Power PHEV дозволяє водієві вибрати повнопривідний/задньопривідний електричний або задньопривідний ДВЗ-режим, в якому автомобіль буде приводитися в рух турбованим чотирициліндровим бензиновим двигуном. Сумарна потужність рухової установки становить 441 кВт (600 к. с.), що дозволяє BMW Vision M NEXT розганятися до 300 км/год, набираючи першу "сотню" за 3 секунди.

фото BMW

В повністю електричному режимі запас ходу становить 100 км, чого на думку творців цілком достатньо для типових "зелених" поїздок, приміром, у центрі великих міст або у приміських житлових зонах. Про терміни виходу серійної моделі на базі BMW Vision M NEXT поки нічого невідомо.

фото BMW

Нагадаємо, що у 2017 році на Франкфуртському автосалоні був представлений концептуальний електромобіль BMW iVision Dynamics з максималкою 200 км/год і запас ходу 600 км. За рік німці показали концепт флагманського електрокросовера BMW Vision iNEXT і пообіцяли випустити серійну версію на ринок у 2021 році.