Ілюстрація REUTERS

Власник Tesla Model 3 вирішив в черговий раз довести, що електричні автомобілі відмінно справляються з далекими подорожами та нітрохи не поступаються машинам із класичними ДВЗ.

Читайте такожTesla встановила новий рекорд поставок електрокарів

За добу він зумів подолати на своєму седані 2781 кілометр — це стало новим рекордом серед електромобілів, пише motor.ru.

Бйорн Ніланд відправився в подорож дорогами Німеччини. Основна частина маршруту пролягала через німецькі автобани, середня швидкість Tesla за підсумком була 115 кілометрів на годину.

Ніланд використовував для підзарядки станції Ionity, що здатні зарядити автомобіль набагато швидше, ніж Supersharger від Tesla. Вони відрізняються від стандартних зарядних станцій підвищеною ефективністю: класичні «зарядки» в першу чергу розраховані на довгострокову роботу, тому працюють на низьких потужностях, а в пріоритеті Ionity — швидкість зарядки кожного автомобіля.

Водій встановив рекорд за кермом топової версії Long Range з повним приводом. На одному заряді електрокар в цій модифікації здатний проїхати близько 500 кілометрів. Розгін до 100 кілометрів на годину в електрокара займає 4,5 секунди. Для порівняння, базова версія Model 3 може проїхати 418 кілометрів, а першу «сотню» стандартний седан набирає за 5,6 секунди.

На початку липня Tesla Model 3 встановила ще й новий рекорд безпеки — електрокар зумів отримати найвищий бал в історії комітету Euro NCAP. Експерти оцінили роботу систем безпеки електрокара на 94 відсотки. Попередній рекордсмен за цим показником зміг набрати лише 82 відсотки. Стандартні показники безпеки тоді теж опинилися на висоті — 96 відсотків за збереження водія і дорослого пасажира, і 86 відсотків за безпеку дітей.