Родстер Toyota MR2 повернеться у вигляді електрокара / фото Toyota

Японський автовиробник Toyota планує відродити маленький середньомоторний родстер MR2. Якщо це відбудеться, швидше за все в моторну гамму автомобіля додадуть електричну силову установку.

Читайте такожЕлектрокари Toyota їздитимуть на сонячній енергії

Як пише видання Car and Driver, голова Toyota Motor Corporation Акіо Тойода вже розповідав про своє бажання повторити колишній тріумф марки в класі спортивних автомобілів, передає motor.ru.

Відео дня

На сьогоднішній день компанія створила нове покоління Supra, модель GT86 замінила на ринку Celica, і, виходить, залишилося тільки одне вільне місце в цьому списку — нове покоління Toyota MR2.

Поки складно припустити, що саме буде під капотом родстера. Toyota відома своєю прихильністю гібридам, але при цьому компанія працює над створенням і повністю електричних силових установок. Крім того, обидві спортивні моделі, які зараз представлені в лінійці компанії, були розроблені спільно з іншими марками: Supra з BMW, а GT86 — з Subaru, так що є всі підстави вважати, що MR2 теж не буде виключно розробкою Toyota.

Про те, що компанія планує повернути на ринок три моделі, вперше заговорили ще у 2010 році. Тоді пройшла чутка, що вже у 2013 році ми побачимо нове покоління родстера з гібридною силовою установкою. Чутки не підтвердилися, але нещодавно, у березні 2017 року, керівник компанії Gazoo Racing, яка розробляє всі «заряджені» Toyota, розповів, що марка дійсно збирається вивести на ринок не тільки нову Supra і GT86, але і створити наступника родстера MR2, виробництво якого завершилося на третьому поколінні у 2007 році.

Основним конкурентом родстера може стати нова Mazda Miata, але якщо японці не зважаться побудувати повністю електричну модель, нове покоління MR2 отримає практично повну монополію в класі. У найближчі п'ять років очікується поява електричних Porsche Boxter і Cayman, але середньомоторний автомобіль від Toyota однозначно виграє за ціною. Очікується, що четверте покоління ми побачимо не раніше 2024 року, а вартість його буде в районі 45 000 доларів.