Ілюстрація REUTERS

Представник президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус закликав великі мережі автозаправних станцій приєднатися до флешмобу щодо зниження ціни на бензин і дизельне паливо, як це зробили мережі Avias, ANP, Ukrnafta, про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Читайте такожЦіна бензину на АЗС перевищила 29 гривень за літр

За словами Геруса, мережі АЗС Avias, ANP, "Укрнафта" сьогодні знизили ціни на бензин і дизпаливо ще на 1 гривню. Таким чином, АЗС зароблять менше, а 7 мільйонів автомобілістів заощадять трохи більше. За останній тиждень таке зниження на цих АЗС становить вже 2 гривні за літр.

Відео дня

"На інших великих мережах АЗС ціна бензину і дизеля наразі на 2 гривні вища. Сподіваємося, інші учасники ринку приєднаються до цього чудового для автомобілістів флешмобу", - написав він

За інформацією представника президента, зниження ціни на 1 гривню - це економія 1 мільярд гривень, зниження на 2 гривні - це економія 2 мільярди гривень грошей українців, які купують паливо для своїх автомобілів.

"У місяць така індивідуальна економія автомобіліста може становити 200-800 гривень. Справжні вільні й дійсно конкурентні ринки мають працювати й на зниження цін для споживачів", - додав Герус.

За даними консалтингової компанії UPECO вартість бензину А-95 на заправках ANP/Avias становить 27,95 гривні за літр. А на заправках "Укрнафта" бензин то ж марки коштує 28 гривень за літр.

Як повідомляв УНІАН, зниження цін на АЗС почалося на початку місяця, коли протягом 2-3 липня вартість бензину і ДТ в роздробі знизилася на 0,2-0,8 гривні/літр.

На початку липня представник президента в уряді Андрій Герус закликав учасників ринку знизити роздрібні ціни на дизпаливо слідом за оптовими.

За його словами, з початку червня на ринку дизеля спостерігається істотне зниження ціни в оптовому сегменті, яке не отримало свого відображення в зниженні роздрібної ціни.