Потрібно два роки на завершення робіт на цих дорогах / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський доручив пришвидшити завершення будівництва окружної дороги у Дніпрі та автошляху на Кривий Ріг.

Читайте такожЗеленський пообіцяв виділити кошти на реконструкцію аеропорту «Дніпро»

Як повідомили у прес-службі глави держави, під час робочої поїздки до Дніпропетровської області президент ознайомився з перебігом ремонту ділянки автомобільної дороги Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя (через м. Кременчук) – Маріуполь.

Відео дня

Президент запитав у присутнього в. о. голови Державного агентства автомобільних доріг України Славоміра Новака, хто відповідає за реконструкцію об’їзної дороги і в які терміни буде виконано всі робити. Глава держави додав, що, за наданою йому інформацією, в останні роки збільшувалося фінансування «Укравтодору» на утримання апарату, водночас на дороги коштів не вистачало. «Дуже багато років не вирішується це питання – йдеться про окружну і про дорогу на Кривий Ріг. Давайте завершимо ці два об'єкти, домовимося, що на Кривий Ріг і на Нікополь зробимо. Треба знайти гроші на ці дві дороги», – наголосив Зеленський.

Новак додав, що потрібно два роки на завершення робіт на цих дорогах, зважаючи на спроможності будівельних компаній і фінансування.

«Було домовлено докласти максимум зусиль і протягом цього та наступного років завершити будівництво», - йдеться у повідомленні.

Зі свого боку заступник керівника Офісу Президента Олексій Гончарук зауважив, що є інформація, що кожна область має людей, які впливають на те, хто виграє тендери та освоює кошти. «Ми вам даємо ці прізвища, і можете звільнити цих людей. Звільнити й направити (інформацію. – Ред.) у правоохоронні органи», – підкреслив президент, звертаючись до Новака.

Довідка. Загальна протяжність ділянки дороги Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя (через м. Кременчук) – Маріуполь, що ремонтується, – 35,9 км. Загальна кошторисна вартість – 1 101,2 млн грн. Виконання робіт було розпочато у травні 2017 року.