Ілюстрація REUTERS

Перші покупці електрокарів Tesla Model 3 початкового рівня незабаром не зможуть скористатися всіма можливостями своїх автомобілів.

Читайте такожТри двігуні і запас ходу 640 кілометрів: Tesla готує наступне покоління електрокарів - ЗМІ

Справа в тому, що вони поставлялися з розблокованим програмним забезпеченням, яке дозволяло власникам отримувати доступ до функцій, властивих дорожчій конфігурації Standard Range Plus, пише itc.ua.

Відео дня

У кінці травня Tesla почала блокувати розширені функції в нових автомобілях Model 3, позбавляючи їх автопілота, вбудованої навігації та інших опцій. Тепер компанія робить те ж саме, тільки вже на проданих автомобілях.

Власники Model 3 зазначають, що почали отримувати електронні листи від Tesla з попередженням про обмеження можливостей їхніх автомобілів через оновлення програмного забезпечення, яке зробить із Plus-версії стандартну.

«Ваш автомобіль Model 3 скоро отримає нове програмне забезпечення, яке відповідає замовленій вами конфігурації Standard Range. Як ми вже раніше повідомляли, у неї обмежений запас ходу (354 км) і заблоковані кілька опцій. Щоб і далі користуватися розширеними можливостями, такими як швидше прискорення і функція автопілота, зверніться в сервіс обслуговування через додаток Tesla», – йдеться в листі.

Крім зазначених опцій, клієнти можуть втратити доступ до інтегрованого сервісу потокової передачі музики і функції підігріву задніх сидінь. Повний список буде відомий, коли вийде відповідне оновлення. Втім, власники Tesla завжди зможуть доплатити за ці додаткові функції.