Модель укомплектують парою електромоторів / фото Mercedes-Benz

Компанія Mercedes-Benz опублікувала тизери концепту, який буде представлений 10 вересня у Франкфурті. Мова йде про електромобілі з лінійки EQ, а саме – про провісника серійного ліфтбека EQS.

Читайте такожMercedes показавши серійний електричний мінівен (фото)

Про ліфтбек EQS відомо, що його побудують на платформі MEA, розрахованій на машини з електричною силовою установкою, пише motor.ru.

Відео дня

За неофіційними даними, модель укомплектують парою електромоторів (по одному на кожній осі), а їх сумарна віддача досягне 400 кінських сил. Запас ходу електромобіля становитиме близько 600 кілометрів – за цим показником новинка зможе скласти конкуренцію Tesla Model S і прийдешньому Porsche Taycan.

Крім таємничого шоу-кара Mercedes-Benz привезе до Франкфурта AMG-версію компактного кросовера GLB. Новинка обзавелася форсованим двигуном, по-спортивному оформленим салоном і доробленою підвіскою.

Однак динаміка семимісного GLB не вражає: автомобіль з 306-сильним мотором розганяється з місця до 100 кілометрів на годину за 5,2 секунди, в той час як хетчбеку A 35 потрібно на це всього 4,7 секунди.

У березні цього року стало відомо, що вся лінійка Mercedes-AMG в майбутньому буде електрифікована за рахунок появи гібридів. Вже з 2020 року «заряджені» моделі почнуть оснащувати блоком EQ Power+, який підвищить віддачу силових установок і дозволить проїхати на електротязі в середньому до 50 кілометрів.