Укрзалізниця готує план реструктуризації / фото 5 канал

Процес реструктуризації акціонерної держкомпанії «Укрзалізниця» триватиме від одного до трьох-чотирьох років.

Про це повідомив керівник «Укрзалізниці» Євген Кравцов на прес-конференції в Європейській Бізнес Асоціації.

Читайте такожУкрзалізниці вказали на порушення антимонопольного законодавства через чергове зростання тарифів на перевезення

Відео дня

«Було доручення щодо підготовки плану реструктуризації «Укрзалізниці». Ми зі свого боку повністю включилися в цей процес... Залежно від того, яка модель реструктуризації буде обрана міністерством і урядом, ми очікуємо, що цей процес триватиме від одного до трьох-чотирьох років», - сказав Кравцов.

Як повідомляв УНІАН, 2 вересня президент України Володимир Зеленський під час спільної наради за участю депутатів і правоохоронних органів дав розпорядження Кабінету міністрів до кінця 2019 року підготувати план реструктуризації «Укрзалізниці» з метою підвищення прозорості та ефективності її діяльності.

Відповідальними за підготовку плану він призначив прем'єр-міністра Олексія Гончарука і міністра інфраструктури Владислава Криклія.

3 вересня голова правління «Укрзалізниці» Євген Кравцов повідомив, що план, який передбачає поділ компанії на трьох операторів: інфраструктурного, вантажного і пасажирського, а також окремий виробничий блок, буде виконаний вчасно - до кінця поточного року.