Ілюстрація / REUTERS

Державна авіаційна служба України (Державіаслужба) проведе позапланові перевірки стану безпеки польотів авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) й інших авіакомпаній у зв'язку з катастрофою українського літака в Ірані.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій на своїй сторінці в Facebook.

"Державіаслужба проведе позапланові перевірки стану безпеки польотів МАУ. Також буде проведено додаткові перевірки стану безпеки польотів інших авіакомпаній", - написав він.

Відео дня

Криклій зазначив, що іранська національна комісія з розслідування катастрофи почала свою роботу.

Читайте такожЛітаки сідали та злітали в Тегерані до та після катастрофи лайнера МАУ, небо не було закрите

"До Ірану буде відправлено для розслідування причин катастрофи фахівців Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами, Державіаслужби і авіакомпанії МАУ. Назвати точні причини трагедії можна буде лише після проведеного офіційного розслідування. Мої співчуття сім'ям і близьким загиблих в авіакатастрофі", - написав він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 8 січня, в Ірані зазнав катастрофи український літак "Міжнародних авіаліній України", пасажири й екіпаж загинули. За попередньою інформацією, на борту перебували 167 пасажирів і дев‘ять членів екіпажу. Із 167 пасажирів - двоє пасажирів були громадянами України. Решта пасажирів - громадяни Канади, Ірану, Швеції, Німеччини, Афганістану і Великої Британії.

Державіаслужба з 9 січня заборонила українським авіакомпаніям польоти в повітряному просторі Ірану до з'ясування причин катастрофи літака МАУ.