Ілюстрація REUTERS

Японські автовиробники Toyota і Honda змушені відкликати понад шість мільйонів автомобілів через різні проблеми з подушками безпеки, що є небезпечними для водіїв.

Читайте такожToyota припинила випуск моделі, яку виробляли понад 50 років

Про це у вівторок, 21 січня, обидві компанії повідомили у відповідних заявах, передає “Німецька хвиля”.

Відео дня

Зазначається, що рішення Toyota стосується близько 3,4 мільйона авто на різних ринках. Проблема, що спричинила відкликання машин, пов'язана із тим, що подушки безпеки можуть не спрацьовувати в момент аварії.

Йдеться про автомобілі, обладнані комп'ютерами компанії ZF-TRW, що мають контролювати роботу подушок безпеки. Ці електронні пристрої виявилися чутливими до електричних перешкод і можуть не передати сигнал про активацію подушок. Тому під час зіткнення вони можуть надутися не повністю чи зовсім не спрацювати, зазначається у повідомленні компанії Toyota.

У компанії додали, що проблеми можуть виникати й у механізмів, які контролюють паски безпеки під час зіткнення.

Також інформаційне агентство AP зазначає, що проблема може стосуватися загалом близько 12,3 мільйона авто у США виробництва різних компаній, а згаданий дефект вже спричинив загибель восьми осіб. Тепер цю проблему розслідує американська влада.

Ілюстрація REUTERS

Також про відкликання 2,7 мільйона авто у США та Канаді повідомила компанія Honda. Втім цього разу йдеться про проблеми з механізмами, що надувають подушки безпеки компанії Takata. Повідомляється, що ці несправності можуть призводити до вибуху подушок із викидом металевих осколків.

У 2018 році Toyota вже була змушена відкликати близько 2,4 мільйона авто у всьому світі. Тоді у системі автомобілів Prius і Auris із гібридними двигунами  було виявлено дефекти, які можуть призвести до зупинення роботи двигуна під час руху, повідомили у японській корпорації.

Подушки безпеки також не вперше стають причиною відкликання автомобілів Honda. У 2015 році через них компанія була змушена відкликати 4,5 мільйона авто.

Нагадаємо, що про відкликання понад півмільйона автомобілів у липні минулого року повідомив автовиробник Volvo. У компанії повідомили, що у двигунах автівок низки моделей виявлені дефекти, які можуть призвести до перегріву і деформації деталей. В гіршому випадку могло відбутися займання двигуна.