Ілюстрація REUTERS

У Бразилії Адміністративна рада з економічного захисту (CADE) дав добро на злиття американського концерну Boeing і бразильської авіабудівної компанії Embraer.

Читайте такожBoeing офіційно зупинив виробництво моделі 737 Max

Як повідомляється в прес-релізі Boeing, тепер Єврокомісія є останньою регулюючою інстанцією, яка має схвалити операцію для того, щоб вона набула законної сили. Раніше операція зі злиття Boeing і Embraer отримала схвалення в США, Китаї, Японії, ПАР, Чорногорії, Колумбії і Кенії, передає "Німецька хвиля".

Відео дня

Рішення бразильського регулятора в галузі конкуренції на ринку президент підрозділу Boeing International і член виконавчої ради компанії Бертран-Марк Аллен назвав "ще одним свідченням на користь партнерства, яке покращить конкуренцію на регіональному авіаринку".

У свою чергу голова і виконавчий директор компанії Embraer Франсиско Гомес Нето зазначив, що злиття з Boeing призведе до зростання Embraer і бразильської авіапромисловості в цілому.

Планується, що під час злиття з бразильською компанією Embraer корпорація Boeing викупить за 4,2 млрд доларів 80 відсотків бізнесу цього підприємства у сфері послуг і виробництва пасажирських лайнерів. Спочатку влада Бразилії виступала проти цієї угоди, оскільки Embraer займається також виробництвом військових літаків і оборонної техніки.

Проте нещодавно президент Бразилії Жаїр Болсонару заявив, що уряд країни не буде накладати вето на угоду. Якщо бразильський національний регулятор CADE протягом 15 днів не відкличе своє рішення щодо схвалення злиття компанії Embraer з Boeing, воно буде вважатися таким, що набрало законної сили.