/ uc.od.ua

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк.

За його словами, в портах Одещини через вітер та хвилі обмежено лоцманське проведення суден, швартові та вантажні операції.

Лавренюк нагадав про затоплення біля причалу 18 Одеського морпорту яхти "Артеміда", а також повідомив про затоплення турецької рибацької шхуни, яку раніше було затримано прикордонниками в яхт-клубі "Чорноморський" (не належить до акваторії Одеського морпорту).

Відео дня

Обидва судна були без екіпажу. Жертв, постраждалих та забруднення навколишнього середовища немає.

Читайте такожВ Одеській області оголошено надзвичайний стан через негоду

Зазначається, що в Чорноморську спостерігаються 2-метрові хвилі, у морпорті "Южний" - близько 2,5 метрів (5-бальний шторм), а в Одесі - хвилі 2-5 метрів (6 балів).

Інформації про аварійні події та надзвичайні ситуації з Білгород-Дністровського морпорту та портів "Чорноморськ" та "Южний" не надходило. 

"По зоні відповідальності Морської пошуково-рятувальної служби все під контролем. Всі катера і рятувальники знаходяться в бойовій готовності та вийдуть по першому сигналу. Руху комерційного та малого флоту в морі не спостерігається. Ситуація перебуває на постійному контролі в керівництва МІУ", - зазначив заступник міністра.