057.уа

Один з поїздів у харківській підземці модернізували. У ньому оновили кабіну машиніста, зробили міжвагонні бар'єри і планують встановити камери відеоспостереження, передає 057.ua. "Влітку 2016 року було розпочато капітальний ремонт поїзда із заміною основних вузлів. Вже здійснено кілька пробних заїздів вночі. Поїзд складається з 5 вагонів. Він буде курсувати по Холодногірській лінії метрополітену", - розповів директор харківського метрополітену В'ячеслав Стаматін.

Читайте такожЗ Харкова запустять автобусний рейс в ПознаньВ кабіні був відновлений інтер'єр, оскільки в старих поїздах для машиністів не було передбачено комфортних умов. Також в ній зробили заміну управління і встановили спеціальні монітори. Крім того, в новому поїзді зробили гумові міжвагонні бар'єри, які не дозволять екстремалам їздити між вагонами в метро.

.057.ua

Найближчим часом планується встановити камери відеоспостереження, які будуть знаходитися в кабіні машиніста і біля всіх виходів.

Відео дня

Мер Харкова Геннадій Кернес розповів про витрати на ремонт поїзда та плани на найближчий час щодо оновлення парку метрополітену.

"Перший поїзд був капітально відремонтований за кошти метрополітену, а також суміжних виробничих вітчизняних підприємств. На ремонт поїзда витрачено 44 млн грн, а покупка нового поїзда обходиться від 200 до 250 млн грн. Новий поїзд почне возити пасажирів 1 вересня", - повідомив Кернес, додавши, що в найближчі кілька років планується зробити 10 аналогічних поїздів.

.057.ua