В. о. голови Київської міської державної адміністрації Олександр ПОПОВ підписав заяву про звільнення керівника столичного метрополітену Петра МІРОШНИКОВА.

Як передає кореспондент УНІАН, про це О.ПОПОВ сказав сьогодні в інтерв’ю журналістам.

“Вчора В.МІРОШНИКОВ подав заяву на звільнення. Я її прийняв”, - поінформував О.ПОПОВ.

Відео дня

За його словами, з середи, тобто з завтрашнього дня, обов’язки керівника КП “Київський метрополітен” виконуватиме перший заступник начальника підземки. Водночас О.ПОПОВ не уточнив прізвище (на підприємстві два перших заступника - Володимир ФЕДОРЕНКО та Олег МОСКАЛЕНКО - УНІАН).

“Поки що інших кандидатур, які можуть бути призначені, ми не розглядаємо”, - додав О.ПОПОВ.

Він висловив переконання, що перед затвердженням нового керівника метро треба порадитись з колективом та врахувати думки працівників підприємства.

“Завдання - не тільки стабілізувати ситуацію, але й виконати серйозну інвестиційну програму. На цей рік, ви знаєте, три станції метро буде введено завдяки підтримки уряду... Тому виконання цих програм, я думаю, і визначить наступного керівника метрополітену”, - зазначив в. о. голови КМДА.

Як повідомляв УНІАН, 2 серпня керівник прес-служби Київського метрополітену Надія ШУМАК повідомила, що начальник КП “Київський метрополітен” П.МІРОШНИКОВ має намір звільнитися за власним бажанням.

За її словами, до 3 серпня П.МІРОШНИКОВ перебуває у відпустці і одразу після виходу на роботу має намір написати заяву про звільнення і передати її до КМДА для проходження усіх відповідних процедур.

Сьогодні на офіційному сайті метрополітену було оприлюднено повідомлення, в якому П.МІРОШНИКОВ пояснив, що йде з посади керівника комунального підприємства у зв’язку зі зміною владної команди в місті.