«Укрзализныця» назначила дополнительный поезд для вывоза населения из зоны АТО / Фото УНИАН

Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") для забезпечення перевезення населення із зони бойових дій на сході України, призначила на 22 липня додатковий поїзд №574 за маршрутом Луганськ - Київ, повідомили УНІАН у прес-службі відомства.

«Залізничники продовжують забезпечувати перевезення пасажирів з місць ведення бойових дій. Зокрема, на 22 липня призначено додатковий поїзд № 574 Луганськ - Київ. Поїзд сформований з 15 вагонів - пасажирам запропоновано 728 місць», - сказано в повідомленні.

Згідно з повідомленням, даний поїзд відправиться 22 липня з Луганська о 21:24 і прибуде до столиці на наступний день о 14:26.

Відео дня

Поїзд проїде з зупинками на станціях Комунарськ, Дебальцеве, Ясинувата, Красноармійськ, Чаплине, Синельникове, Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ, Верхівцеве, П'ятихатки, Олександрія, Знам'янка, ім. Т. Шевченка та Миронівка.

Крім того, для перевезення жителів східних областей в інші регіони, «Укрзалізниця» продовжила період курсування безпересадочних вагонів в повідомленні Сватове - Київ - Харків. Зокрема, зі Сватового вагони курсуватимуть по 24 липня, а з Києва - по 25 липня.

Як повідомляв УНІАН, «Укрзалізниця» у період з 7 по 21 липня безкоштовно вивезла 1046 осіб із зони АТО.

Раніше «Укрзалізниця» продовжила період курсування додаткового поїзда №564/563 Луганськ - Ясинувата - Київ до 22 липня включно.

«Укрзалізниця» з 22 липня відновлює курсування денного швидкісного поїзда категорії «Інтерсіті+» виробництва південнокорейської компанії Hyundai Rotem з Києва в напрямку звільнених від російських терористів міст на сході України - в Слов'янськ, Краматорськ і Дружківку.

З квітня на території Луганської і Донецької областей орудують озброєні бойовики, фінансовані Росією. Вони захоплюють людей у заручники, вбивають їх, а також знищують інфраструктуру міст Донбасу. З 15 квітня в регіоні почалася антитерористична операція. Протягом липня українські силовики звільнили від терористів ряд міст в Донецькій і Луганській областях. Військові продовжують операцію зі звільнення Донбасу від бойовиків.