Митники розповіли деталі відновлення блокування кордону словацькими перевізниками / фото УНІАН

В понеділок, 11 грудня, словацька сторона повідомила посадових осіб Закарпатської митниці, що після оголошення продовження акції протесту словацькими перевізниками перед КПП  "Вишнє Нємецьке – Ужгород", починаючи з 15:00 буде заблоковано рух вантажівок з боку України, повідомила Державна митна служба України.

Водночас протестувальники поки не перешкоджатимуть в’їзду на митну територію України великогабаритного транспорту зі Словаччини.

Пасажирський напрямок і надалі працюватиме у штатному режимі.

Відео дня

Митники закликали перевізників враховувати дану інформацію та обирати для перетину кордону найближчі КПП "Чоп – Захонь", що на кордоні з Угорщиною, або "Дякове – Халмеу" – з Румунією.

Станом на ранок 11 грудня стан черг вантажного автотранспорту перед зазначеними пунктами пропуску був наступний:

  • "Ужгород – Вишнє Нємецьке": виїзд – 5 (е-черга – 1349 т/З), в’їзд – 650;
  • "Чоп (Тиса) – Захонь": виїзд – 38 (е-черга – 3184 т/з), в’їзд – 760;
  • "Дякове – Халмеу": виїзд – 30 (е-черга – 888 т/з), в’їзд – 160.

Блокада українського кордону

Як писав УНІАН, перевізники з Польщі продовжують блокувати кордон з Україною на чотирьох напрямках. У чергах на території Польщі зараз знаходяться тисячі вантажівок, чекаючи в'їзду в Україну. 

Також до польських перевізників приєднався Союз автомобільних перевізників Словаччини, з 1 грудня заблокувавши пункт пропуску "Ужгород" на кордоні з Україною. 5 грудня рух вантажівок був відновлений, однак словацькі перевізники погрожували відновити блокаду, якщо ситуація зі скасуванням системи дозволів для українських далекобійників не буде вирішена.

Вас також можуть зацікавити новини: